Wie? Berthe Schellinger

Mijn naam is Berthe Schellinger en in 2023 ben ik gestart met VIEV Advocatuur en Advies.

VIEV Advocatuur & Advies

In 2010 ben ik begonnen als advocaat ondernemingsrecht bij een groot advocatenkantoor in Apeldoorn, waarbij al snel de focus kwam te liggen op de overnamepraktijk. Om meer kennis op te doen en te leren van andere disciplines heb ik besloten over te stappen naar een accountantsorganisatie als jurist.

Door de vele jaren nauwe samenwerking met collega’s van andere disciplines binnen een accountsorganisatie, heb ik veel kennis en ervaring opgedaan in de hele breedte van een overnametraject – waaronder ook het financiële aspect. Ik ken het klappen van de zweep en begeleid klanten graag vanaf het allereerste begin van een overnametraject tot het tekenen bij de notaris.

Daarnaast heb ik veel ervaring binnen het algemene ondernemingsrecht en kan ook daar meerwaarde bieden.

Na een aantal jaren binnen de accountancy ben ik teruggekeerd in de advocatuur en heb ik in 2022 besloten om voor mijzelf te beginnen. Daarbij ligt mijn focus op de MKB-markt, waarbij ik met mijn ruime ervaring veel kan toevoegen, tegen een normaal tarief zonder kantoorkosten. Mede vanwege mijn Twentse roots ben ik nuchter, houd ik van duidelijkheid en ben ik praktisch ingesteld. Ik vind het belangrijk dat klanten begrijpen wat ik opschrijf. Kwaliteit is vanzelfsprekend, het gaat erom dat klanten mijn to-the-point advies ook kunnen toepassen in hun onderneming. Gewoon goed geholpen en geregeld, zonder poespas.

In 2016 heb ik de Grotius specialisatieopleiding Vennootschaps- en ondernemingsrecht afgerond.

Ik sta in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd met het hoofdrechtsgebied Ondernemingsrecht.

Neem contact met mij op